Телефон диспетчерської служби (цілодобово)

(05136)55560

НОВИНИ

Повідомлення боржникам

ШАНОВНІ АБОНЕНТИ – БОРЖНИКИ  

            КП ТВКГ звертається до абонентів, які мають борги за надані послуги нашим підприємством з водопостачання та водовідведення. Для погашення накопиченої заборгованості законодавством України передбачено реструктуризація заборгованості.

Абонентам - боржникам, які не бажають опинитись у переліку тих, до кого можуть бути застосовані заходи з примусового стягнення заборгованості, необхідно звернутись до відділу СВзА КП ТВКГ для укладення договору реструктуризації заборгованості.

Для укладення вищевказаного договору необхідно мати наступні документи, а саме:

  • Заява на ім’я директора КП ТВКГ від імені власника (наймача, користувача);
  • Копія паспорту (1,2 сторінка і місце реєстрації);
  • Копія ідентифікаційного номера.

Переваги укладення договору реструктуризації заборгованості з водопостачання та водовідведення:

  • рівномірне погашення реструктуризованої заборгованості;
  • умови договору (строк, розмір щомісячної плати) встановлюються в індивідуальному порядку, в залежності від фінансового стану споживача;
  • надається можливість погасити борг в максимально короткий строк;
  • уникнення оплати 3% річних, інфляційних втрат та судового збору, в разі звернення підприємства до суду і витрат виконавчого провадження.

У випадку не укладення абонентами – боржниками договору реструктуризації заборгованості КП ТВКГ буде змушене звернутися до суду про видачу судового наказу за вимогою про стягнення заборгованості за оплату комунальних послуг з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних.

В такому випадку, до суми грошових вимог зараховується судовий збір, інфляційні втрати та 3% річних від основного боргу. Тобто, сума боргу збільшиться вдвічі, а то й більше.

Тому, рекомендуємо абонентам - боржникам скористатись законним правом на укладання договорів реструктуризації та погасити борг в повному розмірі.

Також, хочемо повідомити, що після закінчення карантину абоненти – боржники які не укладуть з КП ТВКГ договори реструктуризації заборгованості будуть обмежені від послуг водопостачання та водовідведення.

Відповідно до Закону «Про житлово-комунальні послуги» - Виконавець комунальних послуг має право обмежувати (припиняти) надання відповідної комунальної послуги споживачу в разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиті комунальні послуги.

Відновлення комунальної послуги в повному обсязі буде здійснюватися за умови повного погашення заборгованості.